fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
MŠ Jelínkova 3 - kuchařka: Pavlína Najdeková
MŠ 1. máje 11 - kuchařka: Zdeňka Mádrová, Iva Šalenová
vedoucí školní jídelny: Romana Křížková
Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena, jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
Pitný režim pro děti zajištěn po celý den – čaj, šťáva, čistá voda aj.
K zahušťování jídel používáme: cizrnovou mouku, hladkou mouku, sojovou mouku, pohankovou a rýžovou mouku, zeleninu.
Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:
1) Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
1a) pšenice a výrobky z nich
1b) žito a výrobky z nich
1c) ječmen a výrobky z nich
1d) oves a výrobky z nich
1e) špalda a výrobky z nich
1f) obiloviny obsahující lepek – kamut a výrobky z nich
1g) hybridní odrůdy obilovin a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
8a) mandle a výrobky z nich
8b) lískové ořechy a výrobky z nich
8c) vlašské ořechy a výrobky z nich
8d) kešu ořechy a výrobky z nich
8e) pekanové ořechy a výrobky z nich
8f) para ořechy a výrobky z nich
8g) pistácie a výrobky z nich
8h) makadamie a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich